Over mij

Mijn naam is Mervin Saib.

Rond 1990 ben ik in aanraking gekomen met dit spelletje. Het begon op een 6-foot pooltafel met muntinworp voor twee gulden per potje. Eerst alleen in het weekend, later steeds vaker. Toen ik merkte dat ik steeds beter werd, begon ik met spelen van teamcompetitie en landelijke individuele ranking. Het heeft een paar jaar geduurd voordat ik redelijk mee kon draaien in de Nederlandse top-64. Een aantal jaar had ik de ambitie om de beste te worden van de hele wereld, maar kwam er al snel achter dat dat er helaas niet in zat ;). Sinds 2005 ben ik met poolpensioen. Plezier is nu belangrijker dan winnen.

In 2016 heb ik bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB), onder leiding van toenmalig bondscoach Alex Lely, de cursus Poolinstructeur Regionaal gedaan. Nu ben ik een gecertificeerde poolinstructeur bij de KNBB. Dit houd bijvoorbeeld ook in dat ik een Verklaring Omtrent het Gedrag heb moeten overleggen om les te mogen geven aan kinderen. Sindsdien geef ik pool les aan spelers van allerlei leeftijden en niveaus.

Verder zet ik me in als vrijwilliger voor de KNBB sectie Pool met allerlei hand en spandiensten. Momenteel ben ik ook secretaris binnen het bestuur van de KNBB sectie Pool.